Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Pellava – Paras materiaali kesään

FRENN pellava linen

Pellava – Paras materiaali kesään

Etsitkö mukavan vilpoisia kesävaatteita, jotka ovat samalla mukavia käyttää ja tyylikkäitä kesän eri tilanteisiin? Pellava on ratkaisu ongelmaasi.

Parasta sinulle

Pellava on kasvikuitu, joka hengittää hyvin ja imee kosteutta 20% ilman että tuntuu märälle. Siksi se tuntuu mukavan kuivalta ja vilpoisalta myös kesähelteellä. Pellava myös kuivuu nopeammin eikä tunnu siksi niin kostealta ja märältä päällä. Kuidun luonteeseen kuuluu luonnollinen, tyylikkään himmeä kiilto. 

FRENN pellavapaita linen shirt terra

Mukavuutta ja rentoutta

Jotta pellava tuntuu mukavalta, se saa olla hieman väljä eikä liian napakan istuva. Kun ilma pääsee kiertämään kankaan ja ihon välissä, olo on paljon mukavampi myös hellepäivinä. Samalla ilme on mukavan rento sopien täydellisesti kesän menoihin ja tunnelmaan.

Ympärivuotiseen käyttöön

Jos mietit, että kannattaako pellavavaatteita ostaa - nehän ovat vain kesäkäyttöön tarkoitettuja. Moni on kysynyt, että saako pellavaa käyttää myös talvella. Kuka sen kieltää? Pellava on ikivanha ja suosittu materiaali vaatteisiin ennen kuin puuvillaa oli vielä keksittykään. Pellava on ollut villan ohella käytössä aina ympäri vuoden. Tämän päivän kerrospukeutumisessa pellava on loistava lisä villan ja puuvillan seurana myös talviaikaan. Ota pellava rohkeasti käyttöön milloin vaan kun siltä tuntuu.

FRENN pellavapuku musta linen suit black

Pellava on 100% luonnonmateriaali

En ikinä osta pellavaa, koska se rypistyy, moni miettii. Näinhän se on, mutta myös pellavissa on eroja. Pellava on 100% luonnonkuitu, jolla on vahva oma luonteensa. Onneksi niin, ja juuri sen takia pellava on omaleimainen ja erottuva.

Meidän pellavatuotteet ovat kesäsuosikkeja vuodesta vuoteen. Olemme tehneet tuotekehitystä pitkään ja valinneet juuri meidän mallistoomme sopivat pellavalaadut ja istuvuudet. Kankaat on pesty ennen ompelua. Näin pellava on jo ostettaessa mukavan pehmeä, eikä se rypisty niin helposti käytössä. Ja jos rypistyykin, se on helppo silittää tai höyryttää tarvittaessa. Kankaan elävyys kuuluu pellavaa ja on osa sen sielua. 

Parasta ympäristölle

Vastuullisin vaate on kestävä ja käytössä pitkään. Vanhanaikainen hyvä laatu on edelleen yksi tärkeimmistä vastuullisen vaatteen mittareista. Mikään sertifikaatti ei tee huonolaatuisesta ja lyhytikäisestä materiaalista tai vaatteesta vastuullista tai kestävää. Meille arkea kestävä laatu on ollut keskiössä alusta alkaen ja työ jatkuu.

FRENN pellavapuku musta linen suit black

Luonnollisesti ekologinen

Pellava kasvaa monenlaisessa maaperässä Europassa luonnon sadevedellä ilman keinokastelua. Näin pellava säästää ison määrän vettä vuosittain. Pellavapellot toimivat myös loistavina hiilinieluina hoitaen osansa pohjoisen pallonpuoliskon hiilijalanjäljen pienentämisessä. Hehtaarin (100x100m) kokoinen pellavapelto sitoo hiilidioksidia 3,7 tonnia vuodessa. Lue lisää faktoja täältä.

Eettistä valmistusta Pohjois-Euroopassa

Pellava kasvaa pohjoisempana kuin muut kuidut, ja on myös siksi luonteva osa lähellä tuotettua vaatekaappia. Mallistomme pellavakuitu kasvatetaan EU:ssa Pohjois-Ranskassa ja Baltian maissa. Kankaat kudotaan Liettuassa ja vaatteet ommellaan Latviassa. Kankaankutojamme Klassine Tekstile ja Siulas ovat Europeanflaxin eli Master of Linen -järjestön jäsenyrityksiä. Voit tarkistaa kaikki tehtaat jokaisen tuotteen tuotesivulla nettikaupassa. Meillä ei ole mitään salattavaa.  

Parasta yhdisteltävyyttä

Pellava on ollut jo antiikin aikana tärkeä osa rennon tyylikästä pukeutumista niin arjessa kuin juhlassa. Parasta yhdisteltävyyttä on saada aikaan monta eri tilanteeseen sopivaa asukokonaisuutta pienellä vaatemäärällä. Suunnittelijamme Antti Laitisen työn tuloksena se on mahdollista.

FRENN pellavapaita valkoinen linen shirt white

FRENNin puku ei ole puku

Näinhän me väitämme. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän pikkutakit ja housut eivät ole tarkoitettu käytettäväksi vain pukuina vaan myös erikseen muiden vaatekappaleiden kanssa yhdisteltyinä. Näin jokainen vaate on käytössä mahdollisimman paljon, eikä loju kaapin perällä sitä seuraavaa sukujuhlaa odotellen. Pellavapikkutakki sopii arkeen esimerkiksi denimhousujen ja luomupuuvillaisen t-paidan kanssa. Pellavahousut on loistava kumppani vaikkapa rennolle pellavapaidalle.

Kulje pellavassa koko kesä

Pellavamallistosta löytyy loistavat vaihtoehdot niin kesän juhliin, illanviettoihin kuin mukavan rentoihin lomapäiviin. Musta pellavapuku on klassikko, jonka voi yhdistellä oikeastaan melkein mitä vaan. Valkoinen Aapo-pellavapaita on kesän kestosuosikki. Tänä kesänä se on saanut rinnalleen lyhythihaisesta Asko-paidasta lämpimän terran värisen version. Kesäloman tärkein vaatekappale on Teppo-pellavashortsit. Niiden seurassa voi mennä rannalle tai illalliselle.

Mittamuutos- ja korjauspalvelut

Oikean kokoinen ja muotoinen vaate näyttää ja tuntuu hyvältä päällä. Meistä jokainen on eri mallinen, ja näin se kuuluu ollakin. Siksi FRENNin vaatteet on suunniteltu muokattaviksi ja korjattaviksi.

Katsomme aina vaatteen käyttäjän päällä, ja teemme tarvittavat mittakorjaukset, kuten hihan tai lahkeen pituuden muutos tai vyötärön ympäryksen muutos suuntaan tai toiseen. Näin sinä olet tyytyväinen, ja tunnet uuden vaatteen omaksesi jo alusta alkaen. 

FRENN pellavashortsit linen shorts

Elinikäinen valmistustakuu

Olemme valinneet yhteistyökumppanimme tarkoin, ja siksi uskallamme antaa kaikille tuotteillemme elinikäisen valmistustakuun. Jos vaatteessa on jokin valmisturvirhe, korjaamme sen tai vaihdamme uuteen. Sinä puolestasi huolehdit siitä, että vaatetta käytetään ja pestään oikein.

Tutkitusti vastuullinen
Me FRENNillä kannamme vastuun sanoistamme. Saimme toista vuotta peräkkäin parhaat pisteet Eettisen kaupan puolesta Eetti Ry:n vastuullisuustutkimuksessa, jossa käytiin läpi 35:n suomalaisen vaatemerkin ilmasto-, ympäristö- ja ihmisoikeustyötä sekä läpinäkyvyyttä.

Tutustu koko pellavamallistoomme ja hanki kestävät ratkaisut kesään täältä!

Mukavaa kesää!

FRENN - yksinkertaista elämäsi kestävillä klassikoilla

#ostapieneltä #tuepaikallista #vastuullinenvalinta

Read more

Mukavimmat juhlapuvut
Style and material advice

Mukavimmat juhlapuvut

Meiltä saat tyylikkäitä juhlavaatteita rennolla otteella. Lopetetaan se turha juhlissa jäykistely. Ei keksitty yhtään hyvää syytä, miksi mukavuus ja tyyli eivät voisi olla samassa paketissa. Siispä...

Read more
10 vuotta suomalaista miestenvaatetta
News

10 vuotta suomalaista miestenvaatetta

10 vuotta eikä suotta – Helsinkiläinen miestenvaatemerkki FRENN jatkaa vastuullisuuden pioneerina.

Read more