Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Luomupuuvilla - mallisto laajeni entisestään

Luomupuuvilla - mallisto laajeni entisestään

Luomupuuvilla - mallisto laajeni entisestään

Luomupuuvillamallistomme laajeni entisestään. Kaikki tämän kevään puuvillatuotteet on valmistettu Turkissa tai USA:ssa kasvatetusta GOTS- tai Organic Content Standard -sertifioidusta luomupuuvillasta.

Kankaat kudotaan Saksassa, Portugalissa ja Turkissa. Kaikki t-paitojen materiaali neulotaan Suomessa Orivedellä. Kangasvaatteet ommellaan lähituotantona Latviassa ja neuleet neulotaan Liettuassa. FRENN on saanut kaksi vuotta peräkkäin parhaat pisteet Eetti ry:n vastuullisuusselvityksessä.

Kerromme avoimesti jokaisen tuotteen nettisivulla missä tuotteen materiaali ja itse tuote on valmistettu.

FRENN Daniel organic cotton pullover

SERTIFIKAATIT, JOIHIN VOIT LUOTTAA

The Global Organic Textile Standard eli GOTS-luomusertifikaatti on tunnettu globaalisti. Sertifikaatti pitää sisällään korkean tason ympäristövaatimukset liittyen tuotteen koko elinkaareen kuidun kasvatuksesta ompeluun asti. GOTS-sertifikaatti pitää sisällään myös valmistuksen aikaisen sosiaalisen vastuun. Näin voit luottaa, että tuotteet on valmistettu vastuullisesti alusta loppuun asti sekä ympäristö että työolot huomioiden.

Organic Content Stardard eli OCS100-luomusertifikaatti takaa sen, että raakamateriaalissa on vähintään 95% luomusertifioitua kuitua ja koko tuotantoketju on jäljitettävissä.

Öko-Tex 100 -sertifikaatti
Käyttämillämme materiaaleilla on myös Öko-Tex 100 -sertifikaatti, joka takaa, että materiaalit ja kankaat ovat ystävällisiä sekä ympäristölle että käyttäjälle. Materiaaleissa ei ole haitallisia kemikaaleja, joten ne ovat turvallisia ihoa vasten.

FRENN Jesse organic cotton overshirt

SERTIFIOIDUN LUOMUPUUVILLAN HYÖDYT

  • Kasvit ovat GM-vapaita
  • Luomupuuvillan kasvatuksessa ei käytetä kemiallisia lannoitteita
  • Luomupuuvilla ei sisällä haitallisia kemikaaleja
  • Viljelyssä käytetään vähemmän vettä
  • Värjäyksessä ei käytetä haitallisia kemikaaleja
  • Materiaali on turvallinen ihoa vasten, eikä se ole allergisoiva
  • Vähentää päästöjä pienemmän energiatarpeen takia
  • Ekologinen ja eettinen tuotantoketju alusta loppuun asti
  • Paremmat työolot ja lapsityökielto
  • Parempi toimeentulo puuvillan kasvattajalle

KLASSIKOT JA KEVÄÄN UUTUUDET

Klassikot ovat FRENNin malliston ydin ja sielu. Suurin osa klassikoista on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Monikäyttöiset, helposti yhdisteltävät ja pitkäikäiset tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä. Henri-t-paita on yksi näistä vaatekaapin peruskivistä. 

Henri-t-paita ommellaan Suomessa valmistetusta luomupuuvillaneuloksesta, joka pestään ennen t-paidan ompelua. Näin Henri ei kutistu ensimmäisessä kotipesussa. Lupaamme myös, että saumat pysyvät suorina pesusta pesuun.

Denimmalliston Jere-takki ja Seppo-housut on valmistettu myös GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta.

Yhdistele työhön ja vapaa-aikaan
Yhdistele jo vaatekaapissa olevia klassikoita kevään uutuuksiin. Näin yhdisteltävien asukokonaisuuksien määrä kasvaa muutamalla uudella tuotteella moninkertaiseksi. Eri vaatekappaleita voi yhdistellä hieman rennommin tai formaalimmin tilanteen mukaan. Löydät FRENNin mallistosta sopivat asukokonaisuudet sekä työhön että vapaa-aikaan.

Luomupuuvillasta valmistetut Seppo-housut saivat tänä keväänä seurakseen Jesse-paitatakin. Nämä kaikki ovat samaa laadukasta Turkissa kudottua luomupuuvillatwilliä, joka on päällä mukavan joustava. Väreinä ovat tummansininen ja oliivinvihreä, joita en helppo yhdistellä myös keskenään. Uutta ovat myös luomupuuvillasta neulotut kesäneuleet Daniel ja Erno.

FRENN Aapo organic cotton shirt by Iiro A. Ahokas

SUOMALAISTA KUVIOSUUNNITTELUA

Kevään uutuusprintti on Iiro A. Ahokkaan suunnittelema. Kaikki FRENNin malliston kuviot on suomalaisten suunnittelijoiden ja taiteilijoiden käsialaa. Niitä et saa mistään muualta.

FRENN Aapo organic cotton white shirt

FRENN Seppo organic cotton trousers

MUKAVUUTTA JA LAATUA

Tyylikäs ei tarkoita epämukavaa, ja mukavuus ei tarkoita huonoa laatua. Yhdistämme tyylin, mukavuuden ja laadun parhaan hinta-laatusuhteen omaavaksi tuotteeksi. 

Elinikäinen valmistustakuu
Lupaamme, että FRENNin vaatteet kestävät oikein huollettuina pesusta pesuun. Siksi uskallamme antaa mallistomme vaatteille elinikäisen valmistustakuun. Jos tuotteessa on valmistusvirhe, me korjaamme ja korvaamme. Annamme mielellämme parhaat vinkit pitää lempivaate hyvänä pitkään.

Katso huoltovinkit -> frennhelsinki.com/pages/care

TUTUSTU MALLISTOON

Luomupuuvillamallisto -> frennhelsinki.com/collections/organic-cotton-collection

Read more

Maailman mukavimmat housut
Style and material advice

Maailman mukavimmat housut

Kiristääkö vyötäröltä? Laitettiin taakse joustovyötärö, kun itselläkin meinasi jäädä housut käyttämättä kaapin perukoille. Nyt ne ovat mukana arjessa tilanteessa kuin tilanteessa ja pysyvät siistin...

Read more