Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Ryhdikkäimmät merinoneuleet

FRENN ryhdistäydy rennosti Elmo extra fine merino wool cardigan blue

Ryhdikkäimmät merinoneuleet

Meiltä miehiltä vaaditaan paljon. Pitää olla pehmeä ja uskottava samaan aikaan. Otimme haasteen vastaan.

Suomen ryhdikkäimmät neuleet syntyivät pitkässä prosessissa. Etsimme parhaat mahdolliset langat, istuvuudet ja itse testattiin. Nyt näitä kehtaa myydä.

Parhaat langat

Kaikki neuleemme neulotaan samasta 100% extra fine merinolankalaadusta. Villa on peräisin Australiasta ja Uudesta-Seelannista, mistä löytyy maailman parasta merinovillaa kasvavat merinolampaat.

Sekä neuletehtaamme Savitas Stiliuksen että meidän omien kokemustemme perusteella italialaisen Miroglion 2/28 Class-lanka on markkinoiden parhaita merinovillalaatuja. Sillä neule pysyy muodossaan ja pinta ei nyppyynny. Testattu on.

Valitsimme kaikkiin neuleisiin melange-langan, jossa lanka koostuu kahdesta eri väristä. Näin neuleen pinnasta tulee mielenkiintoinen ja elävä. Pikimustaa väriä emme käytä lainkaan, sillä sen värjäysprosessi on villakuidulle rankin ja pinta voisi nyppyyntyä. Sitä riskiä emme halua ottaa.

RWS ja Öko-Tex 100 takaavat turvallisuuden
Koska haluamme tehdä asiat hyvin, myös käyttämällämme merinovillalla on tarvittavat sertifikaatit. Responsible Wool Standars RWS takaa sen, että eläimiä ja maata kohdellaan hyvin sekä työolot ovat kunnossa koko prosessin aikana. Öko-Tex 100 -sertifikaatti takaa sen, että valmiissa materiaalissa ei ole iholle eikä ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Parasta iholle

Merinovillassa on kaikki villan hyvät ominaisuudet ilman sitä yhtä huonoa: Ei tarvitse pestä usein, pitää muotonsa, hajut lähtee tuulettamalla ja on hyvä värien pysyvyys. Eikä muuten kutita ihoa.

Merinovilla on uusiutuva luonnonmateriaali, joka on helppo kierrättää. Villa maatuu luonnossa muutamassa vuodessa. 

Täydellistä mukavuutta
Merinovilla on mukavan joustava päällä ja palautuu alkuperäiseen muotoonsa itsestään. Se on kevyt ja sopii siten ympärivuotiseen käyttöön. Merinovilla voi imeä itseensä jopa 35% painonsa verran kosteutta ilman, että se tuntuu märältä. Siksi merinovillaneule tuntuu aina mukavan kuivalta ja lämmittää.

Istuvuutta käyttäjän mukaan

Neuletehdas haluaisi kaavoittaa perinteisellä ja helpommalla neuletekniikalla. Neuleteknologiaa tunteva suunnittelijamme Antti onneksi tietää, miten neulotaan ihmisten muotoisia vaatteita. Ihmisillehän näitä tehdään.

Kaikki neuleemme neulotaan muotoon eli jokainen kappale neulotaan erikseen kunkin koon mukaan. Näin ei synny jätepaloja eikä kallisarvoista villalankaa mene hukkaan. 

Elias – klassikko vuodesta 2015

Elias syntyi aikoinaan tarpeesta yhdistää neuletakin mukavuus ja pikkutakin istuvuus. Elias on arjen eri tilanteisiin täydellisesti sopiva hybridituote. Sen voi yhdistää formaalimmin mustien housujen ja kaluspaidan kanssa tai rennommin denimhousujen ja t-paidan kanssa. Elias taipuu rennosta illanvietosta tiukempaankin työtapaamiseen.

Milano rib -neuloksen kangasmaisen jämäkkyyden ja paksuuden ansiosta Elias pitää muotonsa ja kokonsa kovemmassakin käytössä. Elias antaa arkeen ryhdikkyyttä mukavuutta unohtamatta.

Eero-neulepaita

Eero on Eliasta rennompi ja kevyempi neulepaita. Eero on tehty single-neuloksesta ja on siten helppokäyttöinen osa kerrospukeutumista. Sitä voi käyttää t-paidan tai kauluspaidan kanssa tai ihan sellaisenaan. Merinovilla ei kutita ihoa.

Eerossa on Doubble folted -käänteet helmassa ja hihansuissa. Tämä antaa paidalle siistin ja puetun ilmeen. Eerossa on kaulukset, rintatasku ja nappilista edessä.

Daniel-neulepusero

Daniel on neulemallistomme uskollinen perustuote, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Daniel on tehty Single-neuloksesta ja sopii hyvin ympärivuotiseen käyttöön. 

Danielin resorit on neulottu kahdella langalla, jotta ne kestävät käyttöä ja neule pitää muotonsa pitkään. 

Elmo-neuletakki

Elmo on neulemalliston uusin tulokas, joka tehtiin asiakkaiden pyynnöstä. Elmo on tehty Fisherman´s rib -patenttineuloksesta, joka tuo neuleeseen joustavuutta, mukavuutta ja paksuutta. Elmo lämmittää kovemmillakin keleillä.

Elmo on muita neuleita hieman pidempi ja satulahiha takaa olkapään istuvuuden aina.

Huolla villavaatteet oikein

Villavaatteet pitää pestä harvoin. Kaikki villatuotteet hylkivät likaa luonnostaan. Jos vaatteelle kaatuu vahingossa jotain likaa, se on helppo pyyhkiä pois kostealla heti.

Villavaatteita tulee tuulettaa usein ja säilytys kannattaa tehdä viikattuna. Näin neule ei veny henkarissa, eikä olkapäihin tule venymisjälkiä.

Merinovillavaatteille suositellaan käsinpesua, mutta oman harkinnan mukaan voi kokeilla pesukoneen hellää villapesuohjelmaa.

Läpinäkyvä lähituotanto

Kerromme jokaisen tuotteen yhteydessä missä tehtaassa materiaali on valmistettu ja missä tehtaassa tuote on neulottu tai ommeltu. Hankimme materiaalit Euroopasta ja tuotteet ommellaan matalan riskin maissa Baltiassa. Neuleet neulotaan Liettuassa Siauliaissa ja merinovillalanka ostetaan Italiasta Mirogliolta.

Savitas Stilius

  • Traku g. 43, 76291 Siauliai, Liettua
  • Töissä 55 henkilöä
  • Yhteistyö on alkanut 2017

Elinikäinen valmistustakuu

Olemme valinneet yhteistyökumppanimme tarkoin, ja siksi uskallamme antaa kaikille tuotteillemme elinikäisen valmistustakuun. Jos vaatteessa on jokin valmisturvirhe, korjaamme sen tai vaihdamme uuteen. Sinä puolestasi huolehdit siitä, että vaatetta käytetään ja pestään oikein.

Ilman viherpesua
Me FRENNillä kannamme vastuun sanoistamme. Saimme toista vuotta peräkkäin parhaat pisteet Eettisen kaupan puolesta Eetti Ry:n vastuullisuustutkimuksessa, jossa käytiin läpi 35:n suomalaisen vaatemerkin ilmasto-, ympäristö- ja ihmisoikeustyötä sekä läpinäkyvyyttä.

Tutustu merinoneuleisiin -> https://frennhelsinki.com/collections/knitwear

FRENN – Simplify your life

#frenn #frennhelsinki #simplifyyourlife #onesustainablewardrobe #ostapieneltä #tuepaikallista #vastuullinenvalinta

Read more

Unohda jäykkyys
Style and material advice

Unohda jäykkyys

Meiltä saat kunnon työvaatteita rennolla otteella. Lopetetaan se palavereissa jäykistely.

Read more
FRENN MAN Tommi Korpela on suomalaisen miehen tunteiden tulkki, joka haluaa erottua massasta.
FRENN Men

Tommi Korpela – Rento erottuja

Tommi Korpela on koko kansan rakastama suomalaisen miehen tunteiden tulkki, joka haluaa erottua massasta. Monipuolisuus teki Tommista Suomen tunnetuimman miesnäyttelijän.

Read more